,,A Népszavához eljuttatott hangfelvételen a Savaria Rehab-Team Kft. épületében otthonosan mozgó hölgy, feltehetően a cég alkalmazottja hallható, amely önkormányzati cég fővállalkozóként szerepel a gyanús ügyletekben. Építőipari tapasztalat hiányában a Rehab-Team alvállalkozókat von be, akik a tényleges munkát elvégzik. Ekkor már természetesen ez a cég sem ír ki közbeszerzést, csupán versenyeztet. Aki a legolcsóbb ajánlatot adja, megint csak nyer.

A birtokunkba került hangfelvétel a Savaria Rehab-Team Kft. irodájában készült. A párbeszéd felütése elég meglepő. A hölgy arra kéri a hozzá érkező vállalkozót, hogy telefonját „dobja le az előszobában”, mert „fontos a biztonság”. (Mint ismeretes, a legtöbb mobiltelefon alkalmas hangfelvétel készítésére.) A férfi ennek a kérésnek eleget tesz, majd közli, hogy őt „Zoltán úr” küldte. Informátoraink szerint itt Veres Zoltán anyagbeszerzőről, logisztikusról van szó, aki köztudottan a fideszes Marton Zsolt bizalmasa. A folytatásban a hölgy gyorsan rátér a lényegre: „Ön itt hagyja nekünk ezeket a cégpapírokat, mi megvárjuk az összes pályázatot, ahogy beérkezik, és az önét mi úgy töltjük ki, hogy az összes pályázó alá írjuk az összeget, amivel ön majd újra pályáz, és természetesen azt fogjuk elfogadni.” A vállalkozó jelzi, hogy ez ellen nincs kifogása, majd a pénzügyekkel folytatják: „Most akkor, hogyha jól értem önt, akkor tulajdonképpen önök megmondják, hogy mi az az összeg, amiért ezt el lehet vállalni. (...) Önök rárakják azt a hasznot, ami önöknek megfelel és tulajdonképpen ezt a munkát én megcsinálom, és akkor én visszaadok tíz százalékot a Marton úrnak és a Szakály úrnak.” Az ügyintéző hölgy itt feszülten közbevág: „Hát, igen, de ne nevezzük meg az urakat. Köszönöm szépen! Jó, igen, igen, ennyiről lenne szó!” A vállalkozó itt egy kicsit értetlenkedni kezd, de nem várat magára sokáig a részletes tájékoztatás: „Na akkor, ez úgy működik, hogy a fizetés, térjünk a lényegre… Az önkormányzat akkor fizet, amikor a munka megkezdődik, harminc százalékot utal.(…) Mikor elutalta, ön abból adja nekünk, vagy hát az uraknak a tíz százalékot.” „Ezt a Marton úrnak és a Szakály úrnak?” – kérdez vissza a vállalkozó. „Igen” – válaszol a hölgy, de ismét jelzi, hogy fideszes politikusok neve ne hangozzon el. „A többi pályázón is múlik, hogy mikor érkeznek be, hellyel-közzel tudjuk, hogy ki és miket fog küldeni, számszerűleg.” – zárja le a társalgást a hölgy, majd megnyugtatja az urat, hogy hamarosan keresni fogja őt.
Helyi forrásaink azt is megerősítették, hogy az elmúlt két évben több ablakcserét végeztek, mint korábban bármikor. Nem véletlen, hogy olyan népszerű az ablakcsere, állítja egy helyi vállalkozó. Nagyon jó áron lehet venni bontott és építkezésből visszamaradt, ill. használt ablakokat. Az ablakokat tehát köztudottan a legegyszerűbb piaci ár alatt, de megkímélt állapotban beszerezni. Szombathelyi informátorunk elmondta, hogy a helyi intézményvezetők eleinte nem értették, hogy miért lettek hirtelen ilyen népszerűek az óvodák és bölcsődék. „Az elmúlt 2 év alatt több mint 100-120 milliót költött a város ilyen felújításokra” – tette hozzá.’’

Forrás: Népszava

Címkék: korrupció kenőpénz marton zsolt szakály gábor mr tiz szazalek

A bejegyzés trackback címe:

https://tizszazalek.blog.hu/api/trackback/id/tr722299346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása