Fél év után

 2010.09.15. 22:57

Marton a 2008 őszi jobboldali hatalomátvételt követően gyorsan kimutatta foga fehérjét. A 15 fős - ingatag – többséget tovább szerette volna erősíteni, így -egy feljelentés szerint - megzsarolta az Együtt Szombathelyért Egyesület önkormányzati képviselőjét, Gyimesi Józsefet. A zsarolás alapja az volt, hogy ha Gyimesi nem mond le képviselői mandátumáról egy a Fideszhez lojálisabb ESZE tag javára, akkor cége nem nyeri el a Vas Megyei Közgyűlés által kiírt pályázaton, a megyei kéményseprői megbízást. Az egzisztenciális zsarolásnak az lett a vége, hogy Gyimesi aláírta a lemondó nyilatkozatát, ezt ügyvédi letétbe helyezte, majd az ügyet feltáró szoci alpolgármester miatt a rendőrségen kötött ki az egész kompánia. Hosszas rendőrségi nyomozást követően az ügy végére Martont kimosták, így ezt még megúszhatta büntetlenül.
2010 elején tört ki az újabb botrány, az Oregon-ügy. Marton  ekkora már egy Volvo S80-assal járkált a városban – amit a kampány idejére egy szürke Suzukira váltott. Vagyonnyilatkozatából kitűnik hogy a fényűző életmódot nem engedhette volna meg magának a hirtelen megtollasodó frakcióvezető. Baráti körével, sőt családtagjaival sem volt fukar. Édesapját – aki asztalos – a Vasivíz Zrt. igazgatótanácsába ültette, a haveroknak pedig jutott egy-egy zsíros állás valamelyik önkormányzati cégnél. Ha nem jutott, hát csináltak egyet. A legjobban talán mégis a szombathelyi Fidelitas elnöke, régi harcostársa, a 2008-as hatalomátvétel után szociális bizottsági elnökké avanzsált Szakály Gábor járt.

Szakály 8 év alatt tudta elvégezni a szombathelyi Egészségügyi Főiskola szociális munkás szakát. A bizonyára nehéz tanulóéveket gyorsan meghálálta korábbi tanárának, akit fideszes barátaival együtt ellehetetlenített a városházán, aki végül kénytelen volt távozni. Az illető Vass Péter, a szociális osztály vezetője, aki 18 év után, kiváló szakmai munkájának “elismeréseképpen” volt kénytelen távozni a városházáról. Mint mostanra kiderült: ez is fontos része volt Martonék most lefülelt tervének.

Címkék: marton zsolt szakály gábor szova vass péter vasivíz gyimessy józsef oregon ügy

A bejegyzés trackback címe:

https://tizszazalek.blog.hu/api/trackback/id/tr162299285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása