Egy Szombathely méretű városban nehéz titokban tartani az ipari méretű lenyúlást. Az ablakos vállalkozók egy éve suttogták, hogy valami nincs rendben a Rehab-team-nél landolt felújítások körül. Többen azt is állították, hogy „sikerdíjat” kell leszurkolni Martonnak és Szakálynak, de bizonyíték nem volt rá. Mígnem néhány helyi vállalkozó megunta, hogy a haverok mutyija miatt esélytelenül pályáznak a felújítási munkálatokra, és akcióba kezdtek. A vállalkozók fél év megfeszített munkájával beépültek a rendszerbe. Egy idő után annyira megbíztak bennük, hogy simán avatták be őket Marton és Szakály legféltettebb titkaiba. Szintén a Népszavából idézzük, mi derült ki a felvételekből:

,, Helyi politikusok beszámolói szerint Vass a Fidesz nyomására távozott posztjáról. Informátoraink szerint a fideszesek tartottak tőle, ugyanis hamar átláthatta volna az „új rendszer” célját, ami kizárólag anyagi haszonszerzés, közpénzek magánzsebekbe terelése. Az új vezetőség alatt már a szociális alapból is fordítottak intézményi felújításokra. Azt is sikerült megoldaniuk, hogy elkerülhető legyen a közbeszerzési eljárás. A módszer egyszerű. Az egy intézményre eső munkák összértékét 8 millió forint alatt tartják, és külön döntéssel az adott intézményhez csoportosítják a felújítási forrást. Ezt követően az önkormányzati versenyszabályzat alapján meghívnak három pályázót, melyek közül a legalacsonyabb árat ajánló automatikusan nyer.’’

Címkék: népszava hangfelvétel

A bejegyzés trackback címe:

https://tizszazalek.blog.hu/api/trackback/id/tr852299342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása